Lukuhaaste 2020

Mietin tässä taannoin, minkälaista eloa keksisin tänne blogiini. Ratkaisu löytyi sähköpostiin pamahtaneesta tiedotteesta: Keski-kirjastojen lukuhaaste 2020 on nyt julkaistu. Huoh. Ensi silmäyksellä kohdat, joita on vain 30, tuntuvat vaikeilta ja koko idea työläältä ja kyllästyttävältä ja hölmöltä.

Sitten tulostin paperilappusen ja luin siitä:

"Haasta itsesi lukemaan jotakin uutta Keski-kirjastojen omassa lukuhaasteessa! Kirjaston työntekijät auttavat mielellään sopivien kirjojen löytämisessä. Voit käyttää samaa kirjaa useampaan haastekohtaan."

Tietysi ensinnäkin tulee vähän ristiriitainen olo, itseltänikö tässä pitäisi vinkkejä kysyä (olen töissä kirjastossa), mutta siis, painotan sanoja "haasta" ja "jotakin uutta". Mikä tässä nyt sitten olisi uutta? Elämäkerrat ja joidenkin aihepiirien tietokirjat, mutta niille ei kiitos jo ihan kättelyssä. Kaikenlaiset romaanit, runot ja sarjakuvat ovat liian peruskauraa.

Jotakin vähän vaikeampaa on keksittävä, joten - haastan itseni suorittamaan jokaisen haastekohdan, järjestyksessä ykkösestä kolmeenkymmeneen, lasten, nuorten tai nuorten aikuisten kirjoista. Tässä on vähän tekemistä, sillä vaikka luenkin näitä omaksi huvikseni ja myös työni puolesta, uskoisin, että nyt on tartuttava myös sellaisiin kirjoihin, joihin ei tavallisesti tarttuisi. Esimerkiksi oman haasteen luo kohta yhdeksän, jossa pitäisi löytää tylsän näköinen kansi, tai kakkonen, sillä mistä ihmeestä tempaisen 1920-luvulle sijoittuvan lastenkirjan...

Onneksi eka kohta on helppo: Vuonna 2020 julkaistu kirja!

Lukuhaaste löytyy tästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hurmeen makua

Kirjastotyön hyvät ja huonot puolet

Hanaa, Kosonen!