Joskus olen tuuli

Huoh, tässä olikin haastetta kerrassaan. 

Jälleen kerran selasin noin miljoona eri opusta, joista odotin Sitä Yhtä, joka lähtisi vetämään. Harhauduin pahemman kerran erilaisille kaviourille. Niinpä lueskelin uudelleen hevosrunoja (Minä olen sukua hevoselle -antologia), ja muistin lapsuudesta tutun Pablo Nerudan Oodi kissalle -runon (♡♡yön röyhkeä käpälänjälki♡♡), jonka jäljitin kirjaan Andien mainingit.

Sitä uutta ja erilaista runokirjaa ei vaan löytynyt millään, vaikka kuinka selasin hyllyjä, aloitin monta ja jätin kesken. (Niinpä haalin kohta viitoseen ilmastonmuutoksesta kertovia kirjoja ja muhittelin hetken pari asiaa.)



Kuva kirjan kannesta. Siinä lapsen nauravat kasvot.Jo kirkastui. Halusin lukea runoja, joita lapset ja nuoret ovat kirjoittaneet. Tällainen
kirjakin löytyi. Kaakkoisen Keski-Suomen lastenkulttuurin kiertokoulu vuodelta 2004 on koonnut 716-vuotiaiden lasten ja nuorten runoja teokseen nimeltään Joskus olen tuuli.

Nämä runot ovat juuri niitä, mitä itsekin sen ikäisenä rustailin. Ah, elämän riemua ja sen angstia, ihastumisen vaikeutta ja hurmaa, luonnon kauneutta. 

Kiitos lukuhaaste tästä kokemuksesta!


Keski-kirjastojen lukuhaaste 2020  kohta neljä, kotimainen runokirja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hurmeen makua

Kirjastotyön hyvät ja huonot puolet

Hanaa, Kosonen!